امیدوارم لحظات خوبی در این وب سایت داشته باشید .....

ژن جــــــدید اکسیـــــــر جوانـــــــی ابـــــــدی کشـــــف شــــــد!
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : شنبه 4 / 7 / 1391

ssژن جدید اکسیر جوانی ابدی کشف شد!

 


دانشمندان انگلیسی اعلام کردند که با آزمایش بر روی کرمها موفق به کشف ژنی شده اند که پیوند محکمی با طول عمر دارد و می تواند به عنوان یکی از ژنهای اکسیر جوانی ابدی معرفی شود.


دانشمندان دانشگاه بیرمنگام که بر روی ژنتیک پیری مطالعه می کنند دریافتند که ژنی به نام DAF-16 که علاوه بر کرمها در بسیاری از حیوانات و انسان نیز وجود دارد می تواند سناریوی جدیدی در روش مبارزه با پیری و مسائل ایمنی و دفاع انسان بگشاید.

جمعیتهای جهانی از یک سو به دلیل بهبود خدمات بهداشتی و از سوی دیگر به دلیل کاهش تولد با یک ریتم بسیار سریع به سوی پیر شدن پیش می روند. نتایج تحقیقاتی که سال گذشته محققان دانمارکی انجام دادند نشان می دهد که نیمی از کودکانی که در عصر حاضر متولد می شوند می توانند تا 100 سالگی عمر کنند.


 

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

ادامه مطلب
دلايل ژنتيـــــــکی افزايـــــــش تعــــــداد پســــــر ها در ايــــــران و جـــــــهان
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : شنبه 4 / 7 / 1391

ssدلايل ژنتيکی افزايش تعداد پسر ها در ايران و جهان

 

در اين مقاله به بيان پاره ای از حقايق علم ژنتيک و زيست شناسی در موردنسبت های جنسی مرد و زن در يک جمعيت پرداخته شده است.

در علم زيست شناسي, نسبت جنسيتی به نسبت تعداد افراد مذکر به تعداد افراد مؤنث در يک جمعيت اطلاق می شود. اين تعريف خود شامل اقسام ديگري است که در زير به تفصيل بيان شده است.
نسبت جنسی اوليه: به نسبت تعداد جنين های مذکر به تعداد جنين های مؤنث تشکيل شده در هنگام لقاح گفته می شود.
نسبت جنسی ثانويه: به نسبت تعداد پسران به تعداد دختران به هنگام تولد گفته می شود.
نسبت جنسی کل: به نسبت تعداد کل مردان به تعداد کل زنان در يک جمعيت گفته می شود.


مشکلی به نام کاهش دختران و افزایش پسران مجرد
 
 

 

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

ادامه مطلب
یک مرحلــــــــه بســــــیار مهـــــــم در تقسیــــــم سلولــــــــی کشـــــف شـــد
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : سه شنبه 2 / 7 / 1391

ss یک مرحلــــــــه بســــــیار مهـــــــم در تقسیــــــم سلولــــــــی کشـــــف شـــد 

 

دانشمندان مر کز تحقیقات سرطان چگونگی باریک شدن سلول ها را در وسط به منظور تقسیم به دو سلول جدید کشف کردند.  

 

 

به گزارش بنیان به نقل از Medical Xpress ، براساس تحقیقی که در مجله Developmental Cell منتشر شده است، محققان کشف کردند پروتئینی به نام Ect2 در محل باریک شدن سلول ها  بر روی سطح سلول تجمع می یابند. پس ازتجمع و اتصال به جایگاه اصلی خود در سطح سلول، یک سری از واکنش ها را که در نهایت موجب تقسیم سلولی و جدا شدن اطلاعات ژنتیکی سلول به طورمساوی بین دو سلول جدید می شود را مورد هدف قرار می دهد.
وقتی سلول ها بدون کنترل تقسیم شوند تومورها شکل می گیرند ، به عنوان مثال زمانی که سلول ها در جدا کردن اطلاعات ژنتیکی در جریان تقسیم دچاراشتباه می شوند. بنابراین شناخت جزئیات چگونگی تقسیم سلول های طبیعی ، می تواند به محققان کمک کند که چگونگی بروز خطا دراین فرآیند را در سلول های سرطانی توضیح داده و داروها یی را برای کنترل این مشکل تولید کنند.
دکتر Mark Petronczki ، نویسنده ارشد این مطالعه گفت : هنگامی که سلول ها شروع به تقسیم می کنند، آنها در وسط مانند کمربند دورکمر فشرده می شوند. آنها از وسط کوچکتر و کوچکترمی شوند تا اینکه سلول به دو سلول جدید یکسان تقسیم شود.
دانشمندان از قبل می دانستند که یک مولکول سوئیچ مانند به نام RhoA باید برای این فرایند روشن شود. ما اکنون کشف کردیم که تجمع  Ect2 درمیانه سلول، RhoA را فعال می کند.
وی افزود: ما همچنین نقش میکروتوبول ها یا داربست سلولی  را در کمک به حرکت  Ect2 به جایگاه مورد نظر خود را نشان دادیم و دریافتیم که مولکول سوئیچ دیگری به نام CDK1 باید برای حرکت Ect2 به میانه سلول در زمان مناسب خاموش شود.

 

از دست دادن کنترل فرایند ضروری تقسیم سلولی یکی از تغییرات اساسی است که منجر به سرطان می شود. تحقیقات شبیه به این برای تمام انواع سرطان ها مهم است و می تواند  روزی به راه های بهتری برای توقف این بیماری منجر شود .

 

 

 

http://maddoctor.blogfa.com



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

ابداع داروی ترکیبــــــی ضــــــد ســـــرطان توســــط یک محــــــــقق ایرانــــــــی
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : سه شنبه 2 / 7 / 1391

 ابداع داروی ترکیبی ضد سرطان توسط یک محقق ایرانی  

محقق ایرانی دانشگاه "سیتی کالج" نیویورک دو شکل جدید از آسپیرین را برای ایجاد ماده ای ترکیبی به کار گرفته است که حاصل آن دارویی با قدرت بیشتر کنترل تعدادی از سرطانها است.

به گزارش
پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از خبرگزاری مهر، "خسرو کشفی" استادیار پزشکی، شیمی و فارماکولوژی دانشگاه سیتی کالج گزارش ابداع داروی جدید خود را که به خاطر آزادسازی اکسید نیتریک (NO) و سولفید هیدروژن (H2S) از این دارو NOSH-aspirin نامگذاری کرده، در نشریه ACS منتشر کرده است.

کشفی تاکید می کند که NO و H2S موادی را در بدن فعال می سازند که باعث بروز آرام شدن عروق خونی، کاهش التهاب و دیگر تاثیرات مثبت خواهند شد. دانشمندان پیش از این نیز موفق به ساخت آسپیرین طراحی شده، شده بودند که می توانست برای کاهش عوارض جانبی آسپیرین در ایجاد خونریزی در سیستم گوارشی از خود NO آزاد کند. آسپیرین طراحی شده دیگر با قابلیت آزادسازی H2S برای ایجاد تاثیرات ضد التهابی ابداع شده بود.





از آنجایی که NO و H2S از نظر ارتباط فیزیویوژیکی با یکدیگر برابرند، کشفی پیش از این تاثیرات مثبت این دو گاز را با استفاده از آسپیرینهای طراحی شده نشان داده بود و از این رو به این فکر افتاد که ترکیبی جدید که بتواند هر دوی این ویژگی ها را به بدن انتقال دهد می تواند از تاثیرگذاری بالاتری به نسبت هر یک از این داروها به صورت مجزا داشته باشد.

بر اساس گزارش فیزورگ، این فرضیه کشفی درست از آب درآمد و آزمایشها بر روی داروی هیبریدی جدید نشان داد این دارو میزان رشد سلولهای سرطانی سینه، روده، پانکراس، ریه، پروستات و سرطان خون را متوقف می کند. تاثیر این دارو بر روی متوقف سازی رشد سلولهای سرطانی در بعضی از شرایط 100 هزار بار بیشتر از تاثیر آسپیرین بر روی سلولهای سرطانی بود و در عین حال این دارو هیچ عوارض جانبی برای سلولهای سالم از خود نشان نداد.

http://www.iranbiology.ir

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

کشـــــف راز چگونــــــــگی خلـــــــق گلبــــــــول های قـــــرمــــــز خـــــون
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : سه شنبه 2 / 7 / 1391

کشف راز چگونگی خلق گلبول های قرمز خون


پژوهشگران می گویند طی تحقیقات آنان راز چگونگی تولید گلبول قرمز فاش شد .

 

مقاله ای که در نشریه ژن و رشد منتشر شده عنوان می کند که محققین علوم پزشکی طی مطالعات حیوانی گام مهمی را در کشف راز چگونگی خلق گلبول های قرمز خون برداشتند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققین علوم پزشکی در مرکز پزشکی جنوب غرب دانشگاه تگزاس دریافتند بخش کوچکی از آر ان آ ( RNA ) ، سلول های بنیادی را به سمت تمایز یافتن به گلبول های قرمز خون هدایت می کند.
پژوهشگران همچنین بازدارنده مصنوعی آر ان آ برای متوقف سازی این فرایند تولید کرده اند.
دانشمندان معتقدند اگر چنین مداخلاتی در بدن انسان مفید واقع شود، می تواند علیه برخی سرطان ها و بیماری ها مانند پلیسیتمی ورا که طی آن بدن میزان زیادی گلبول قرمز تولید می کند سودمند باشد.
از سوی دیگر این یافته می تواند به تولید دارویی منجر شود که ساخت گلبول های قرمز را در مبارزه با کم خونی، خون ریزی و یا بیماری ارتفاع افزایش دهد.
دکتر اریک اولسون رییس بخش زیست شناسی مولکولی این دانشگاه و مجری این طرح می گوید: در این بین یافته مهم این است که این میکرو آر ان آ موسوم به miR-451 تنظیم کننده طبیعی قدرتمند تولید گلبول های قرمز است.
آنها همچنین نشان دادند که بازدارنده مصنوعی miR-451 می تواند سطح miR-451 را در بدن موش کاهش داده و مانع از تولید گلبول قرمز شود.
دانشمندان امیدوارند این بازدارنده و مولکول هایی که عملکرد مشابه دارند بتوانند به ارائه داروهای جدی علیه بیماریهای کشنده منجر شوند که در حال حاضر درمانی برای آنها وجود ندارد.
 
http://www.iranbiology.ir
 
 

 

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

موفقيت نهايــــــــی دانشمنـــــــدان در ژن‌درمـــــــانی نابينـــــــايان
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : سه شنبه 2 / 7 / 1391

موفقيت نهايی دانشمندان در ژن‌درمانی نابينايان  

 

 به گزارش پایگاه زیست شناسی ایران و به نقل از سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مطالعات قبلي 12 بيمار مبتلا به عارضه LCA مورد بررسي قرار گرفته و چهار بيمار نوجوان تحت ژن درماني قرار گرفتند. در دور نخست ژن درماني بينايي يك چشم بيماران پس از گذشت يك سال بهبود يافت.

 

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

ادامه مطلب
ژن درمـــــــانی ،ناشنـــــــوایی را درمــــــــان می کـــــند
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : سه شنبه 2 / 7 / 1391

ژن درمانی ،ناشنوایی را درمان می کند .
 

 

محققان آمریکایی دریافتند،ژن درمانی در موش ها می تواند مشکل شنوایی را در آنان حل کند .

به گزارش روز جمعه باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" وبه نقل از نشریهNature انتقال ژن ،سلول های شنوایی عملکردی را که برای گوش داخلی در شنیدن صدا ها مسئول است را تولید می کند.
افرادی که شنوایی آنان طبیعی است سلول های حلزون شنوایی، صداها را در سیگنال های الکتریکی که در نهایت به مغز منتقل می شود را پوشش می دهند ، اما هنگامی که این خلزون شنوایی دچار آسیب می شود شنوایی فرد کاهش می یابد و گاهی اوقات فرد شنوایی خود را از دست می دهد.
طبق گزارشات موسسه ملی رویال افراد ناشنوا ،حدود 9 میلیون نفر در انگلیس مبتلا به ناشنوایی ویا اختلات گوش هستند که اغلب با افزایش سن و یا قرار گرفتن درمعرض صداهای بلند با این مشکل مواجه می شوند.
پژوهشگران بر این باورند این ژن درمانی حتی قبل از تولد موش ها موثر خوا هد بود ومی تواند سلول های دیگر را به تولید سلول های شنوایی تشویق نماید. این ژن که موسومAtoh1 به است باعث پیشرفت سلولهای شنوایی می شود وعملکرد این ژن به طور دقیق مانند اعضای شنوایی است. این روش درمانی در انسان ها می تواند موثر باشد.

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

خــــون بنـــــدناف نـــــوزاد را دور نریزیــــــد
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : پنج شنبه 29 / 6 / 1391

 

  خــــون بنـــــدناف نـــــوزاد را دور نریزیــــــد

 

مدیرعامل بانک خون بندناف پژوهشکده رویان در رابطه با نحوه شکل‌گیری بانک‌های خون در دنیا به سلامتیران می‌گوید: بندناف و جفت بعد از زایمان به‌عنوان یک زباله بیولوژیکی دور انداخته می‌شوند و حاوی خونی هستند که مملو از سلول‌های بنیادین با توان تمایز به انواع سلول‌ها است.

به همین دلیل از سال ۱۹۹۲ بانک‌های خون بندناف به ۲شکل عمومی و خصوصی شکل گرفت.

  

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

ادامه مطلب
کاریوتیـــــــپ
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : پنج شنبه 28 / 6 / 1391

 

کاریوتیـــــــپ

کاریوتیپ یعنی گروه کروموزوم های پایه هر گونه که اندازه، شکل (محل قرار گرفتن سنترومر) و تعداد کروموزوم ها را شامل می شود. مرفولوژی کروموزوم های افراد هر گونه ثابت است (مگر در حالات نقص کروموزومی). در کاریوتیپ کروموزوم ها به ترتیب از بزرگ ترین به کوچک ترین و از بالا سمت چپ قرار داده شده و کروموزوم های جنسی بدون در نظر گرفتن اندازه شان در انتها قرار می گیرند. کروموزوم های تکی یا اضافی در کاریوتیپ نشان داده نمی شوند.

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

ادامه مطلب
مـــــروری بر تکنیــــــکهای همســــــانه ســـــازی در پستانــــــدارن
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : پنج شنبه 26 / 6 / 1391

 

مـــــروری بر تکنیــــــکهای همســــــانه ســـــازی در پستانــــــدارن

تاریخچه، دیدگاهها و کاربردها ی نوین

مقدمه:

در روند تکامل، تولید مثل جنسی موجودات عالی به عنوان راهی برای حفظ تنوع ژنتیکی جمعیتهای انتخاب شده است که بقای آن موجود در مواجهه با شرایط مختلف را امکانپذیر می سازد. در این نوع تولید مثل هر یک از این نطفه ها حامل نیمی از ژنهای والدین نر و ماده می باشد که به فرزندان منتقل می شود. تا قبل از کشف روش کلونینگ تصور بر این بود که سلولهای سوماتیک پس از تمایز یافتن قادر به برگشت به حالت اولیه ( تمایز نیافته) نمی باشند. به عبارت دیگر تصور قبلی بر این پایه بود که سلولهای سوماتیک با وجودی که تنمامی ژنها را در هسته همراه دارند، با این وجود قادر به تولید موجودی کامل نیستند. کلون کردن به معنی تکثیر غیر جنسی است نمونه عملی آن، تکثیر گیاهان است و یا در حشراتی مانند زنبور عسل و خزندگان و ماهیها و آبزیانی همانند آرتمیا پدیده ای به نام بکرزائی (Pathenogenis) وجود دارد که می توان آن را پدیده ای مشابه کلونینگ دانست. کشت بافت گیاهی فرآیندی است که در آن قطعات کوچکی از بافت زنده گیاهی جدا شده و به مدت نامحدودی در یک محیط مغذی سترون رشد داده می شود.کلونینگ از طریق مهندسی ژنتیک در گیاهان، حیوانات و یا حتی باکتریها، برای تولید انبوه با کیفیت خاص صورت می گیرد. از طریق این تکنولوژی می توان نسلهای در حال انقراض را نجات داد. از مزایای شبیه سازی در پرورش دامهای اهلی می توان به استفاده از تعداد محدودی از حیوانات پر تولید با هزینه نگهداری کمتر و افزایش سریع پیشرفت ژنتیکی گله اشاره کرد. با توجه به اینکه فنوتیپ افراد عمدتا تحت تاثیر مشترک وراثت و محیط می باشد هیچگاه حتی در دو قلوهای یکسان، دو فرد کاملا شبیه به هم نخواهد بود. نتیجتا در شبیه سازی ژنوتیپ افراد کاملا مشابه می باشد اما دو فرد مذکور فنوتیپ یکسانی نخواهد داشت. 






:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

ادامه مطلب
سنـــــدروم داون یا بیمــــــاران کـــــــروموزوم 21
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : پنج شنبه 25 / 6 / 1391

 

سندروم داون یا بیماران کروموزوم 21

 

در تاریخ، ادبیات و هنر از سال های دور به  ویژگی های افرادی با مشخصات سندرم دان به شکل غیر مستقیم اشاره شده است. اما در قرن نوزدهم،پزشکی انگلیسی به نام جان لانگدون دانبرای اولین بار تعریف صحیحی از سندرم دان ارائه داد . تعاریف و بررسی های او در سال 1966 منتشر شد و از این جاست که او را پدر سندرم دان می دانند.

افراد دیگری هم پیش از دان ،مشخصات این سندرم را بیان کرده بودند اما جان دان به صورت خاص و جداگانه به بررسی این سندرم پرداخت و نتایج بررسی های خود را منتشر کرد.در سال 1959پزشکی فرانسوی به نام جرمی لژون سندرم دان را به عنوان یک بیماری کروموزومی تعریف کرد .

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ،

ادامه مطلب
نابودی ویروس HIV با مهندســــی ژنتیکـــــی سلول هـــــای بنیــــــادی
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : شنبه 21 / 6 / 1391

نابودی ویروس HIV با مهندســــی ژنتیکـــــی سلول هـــــای بنیــــــادی:

 

 

 

لنفوسیت های T کشنده ویژه HIV یکی از اجزای اصلی در کنترل همانندسازی HIV در انسان می باشد اما سرانجام در مبارزه با ویروس شکست می خورد. بنابراین توسعه راه های ارتقا و بازگرداندن پاسخ لمفوسیت های T می تواند در دراز مدت به سرکوب HIV و پاکسازی بدن از ویروس منجر شود.

بر پایه تحقیقات قبلی، سلول های بنیادی انسان قادرند از نظر ژنتیکی تغییر یافته و به سلول های جنگنده با ویروس HIV تبدیل شوند. از اینرو یک تیم تحقیقاتی از مرکز تحقیقات ایدز UCLA نشان دادند که سلول های دستکاری ژنتیکی شده می توانند سلول های آلوده به ویروس را در یک موجود زنده مورد حمله قرار دهند.

نتایج این تحقیق که در 12 آوریل 2012 در ژورنال Plos Pathogene منتشر شده است حاکی از آن است که برای اولین بار سلول های بنیادی خونی دستکاری شده، می توانند سلول های ایمنی را تشکیل دهند که در سرکوب ویروس HIV در بافت های زنده یک مدل حیوانی موثر هستند.

Scott G. Kitchen سرپرست گروه تحقیقاتی (استادیار پزشکی در بخش هماتولوژی و انکولوژی دانشکده پزشکی David Geffen و عضو موسسه ایدز UCLA ) گفت: ما بر این باوریم که این مطالعه زمینه را برای استفاده بالقوه از این رویکرد در مبارزه با عفونت HIV ، برای از بین بردن ویروس از کل بدن افراد آلوده فراهم میسازد.

دانشمندان در تحقیقات قبلی، با استفاده از لمفوسیت های T کشنده CD8+ (سلول های T کشنده که به مبارزه با عفونت ویروسی کمک می کنند) که از یک فرد آلوده به ویروس دریافت کرده بودند، موفق شده بودند که مولکولی را به نام گیرنده سلول تی (T Cell Receptor) شناسایی کنند. TCR، به طور خاص یک اپی توپ از پروتئین Gag ویروسHIV را هدف قرار می دهد و سلول های T را در شناسایی و از بین بردن سلول های آلوده به HIV هدایت می کند.

اگر چه سلول های T قادرند سلول های آلوده به HIV را تخریب کنند اما به اندازه کافی برای پاکسازی کل بدن از ویروس وجود ندارند، از اینرو محققان ژن TCR را کلون کردند و از آن برای مهندسی ژنتیکی سلول های بنیادی خون انسان (Human Hematopoietic Stem Cells) استفاده کردند.

آنها بر اساس مدل جانشینی (Surrogate) از یک موش بهره جستند تا با استفاده از آن، عفونت HIV و پیشرفت آن در انسان را شبیه سازی کنند. از اینرو کبد و تیموس جنینی انسان را در یک موش کشت داده و HSCs مهندسی شده را به تیموس انتقال دادند تا به سلول های T کشنده CD8+ انسانی تمایز یابند.

سلول های بنیادی دستکاری شده به جمعیت وسیعی از سلول های CD8+ ویژه HIV تمایز یافتند. اکنون این سلول ها می توانند به طور خاص سلول های حاوی پروتئین های ویروس HIV را مورد هدف قرار دهند.

محققان با یک سری از آزمایشات که روی خون محیطی، پلاسما و اندام های موش در 2 هفته و 6 هفته پس از انتقال سلول های دستکاری شده انجام دادند، دریافتند که تعداد سلول های T کمک کننده CD4 (سلول های سفید خون که در اثر عفونت HIV کاهش می یابند) افزایش یافته در حالیکه سطوح HIV در خون کاهش یافته است.

سلول های T ویژه HIV انسانی در بافت های متعدد موش یافت شدند. بنابراین اصلاح ژنتیکی HSCs انسانی با یک TCR کلون شده اجازه می دهد که سلول ها در بدن به طور صحیح تمایز یافته و به منظور مبارزه با عفونت به ارگان های مختلف مهاجرت کنند.

این نتایج نشان می دهد ژن درمانی با استفاده از سلول های بنیادی یک رویکرد عملی در درمان عفونت های ویروسی مزمن باشد.

منبع: وبلاگ بیوساینتیست (bioscientist.blogfa.com)
 
 


:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ، ،

مـــــهنــــدســــی ژنـــــتیـــــــک
نویسنده : گروه زیست شناسی تاریخ : شنبه 21 / 6 / 1391

 مهندسی ژنتیک :

به مجموعه روش‌هایی گفته می‌شود که به منظور جداسازی، خالص سازی، وارد کردن و بیان یک ژن خاص در یک میزبان بکار می‌روند و نهایتا منجر به بروز یک صفت خاص و یا تولید محصول مورد نظر در جاندار میزبان می‌شود. کاربردهای مهندسی ژنتیک تقریبا نامحدود به نظر می‌رسد. این علم کاربردهای زیادی در علوم پایه، تولیدات صنعتی، کشاورزی و علوم پزشکی دارد. در زمینه علوم پایه، بررسی‌هایی مانند مکانیزمهای همانند سازی DNA و بیان ژنها در پروکاریوتها، یوکاریوتها و ویروسها و همچنین چگونگی ساخته شدن و تغییرات پروتئینهای داخلی سلول و همچنین مکانیزم ایجاد سرطان از جمله کاربردهای مهندسی ژنتیک است. در زمینه کشاورزی که بستر بسیاری از کاربردهای مهندسی ژنتیک است، تولید گیاهان مقاوم به آفات گیاهی و خشکی، تولید گیاهان پرمحصول و تولید گاوهای دارای شیر و گوشت بیشتر، را می‌توان نام برد. و در زمینه کاربردهای پزشکی، تشخیص بیماریهای ارثی، تولید انسولین انسانی، تولید هورمون رشد انسان و... را می‌توان نام برد. در سال‌های اخیر گسترش و توسعهٔ تکنیک‌های سنتز DNA نوترکیب انقلابی را در درمان بسیاری از بیماری‌های انسانی از جمله انواع سرطان‌ها، اغلب بیماری‌های خود ایمنی نظیر دیابت و همچنین تشخیص، پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌های مادر زادی فراهم آورده‌است.

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: مطالـــــب عــــلمی، ، ،

ادامه مطلب

صفحه قبل 1 صفحه بعد


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.




تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به ♂ Genetics and the Future of Humanity ♀ مي باشد.